Instants

Els encants Vells

130710_encantsVells_794

10/07/2013. Els Encants Vells, anomenats també Mercat Fira de Bellcaire, estan datats en el Segle XIV, essent un dels mercats més antics d’Europa. Ocupa una superfície de 15.000 m2.

Avui m’he decidit passar per primer cop. Inicialment he tingut la sensació de que és caòtic, desordenat, que recull munts d’objectes amuntegats i despullats de la seva pertinència original. M’ha vingut la sensació d’un mon que s’ensorra, en el que els objectes estimats es desprenen dels seus posseïdors i que son amuntegats en espais ballats. No és ni molts menys la mateixa imatge, però he fet una connexió amb el llibre “L’imperi del sol” de J. G. Gallard. Per les construccions també m’ha recordat una mica als basars de Marràqueix o Istanbul, i pels tendals als mercats ambulants de qualsevol dels nostres pobles.

D’altra banda és un mercat viu, transitat, ple de complicitats i d’oportunitats, d’objectes iguals a d’altres amb els que t’has topat en algun moment de la teva vida: aquell llibre, aquella màquina fotogràfica, o d’escriure, aquell saler, aquell quadre que ha perdut els colors, etc.

Avui tenia pressa. Caldrà com a mínim una segona visita per copsar millor tota aquesta munió de sensacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


2 × = catorze

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recull d'instants sense cap pretensió