Instants

Des de que vas arribar

140711_cripta_eulalia_671

11/07/14 Des de que vas arribar, d’ella emergeix un nou significat.

Segons la wikipedia a la cripta de la catedral de Barcelona està enterrada Santa Eulàlia, patrona de Barcelona, una jove verge que, d’acord amb la tradició cristiana, va sofrir el martiri durant l’època romana. La dedicació a Santa Eulàlia es coneix des del 877, quan el bisbe Frodoí va localitzar les restes de la santa i les va traslladar solemnement a la catedral.

A la paret del fons es guarda l’antic sepulcre del segle IX juntament amb la inscripció de l’any 877 que evoca la troballa de les relíquies a Santa Maria del Mar, anomenada Santa Maria de les Arenas. La transcripció de les plaques diu així:

“Aquí reposa Santa Eulàlia màrtir de Crist, que va patir a la ciutat de Barcelona, sota l’imperi de Dacià el dia segon dels idus de febrer, i va ser trobada pel bisbe Frodoí amb el seu clergat, a l’església de Santa Maria el (…) de les calendes de novembre. A Déu gràcies.”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


+ 3 = deu

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recull d'instants sense cap pretensió