Instants

Davallen flors

130702_flors_739

02/07/2013. Travesso un carrer curull de flors d’acàcia. Hi ha un suau ventijol. Davallen flors pausadament. El terra està tan ple de flors, que al ser trepitjades l’aire s’omple d’un cert perfum.

M’han vingut a la memòria alguns textos del Ramayana de Valmiki. En concret del segon cant, Ayodhyakanda, apartat 10, “Rama es presenta”:

Belles noies, abillades amb els seus millors vestits, estaven al costat de les finestres i li llençaven flors, mentre que altres parlaven de coses que feien referència a Rama”.

En determinats llocs, munts de perles i cristalls formaven artístiques formes, tot estava perfumat amb Aguru i Sàndal i decorat amb molt de gust, amb roba vermella. El carrer ample estava escampat de flors, arròs fregit sense pellofa, recuit, mantega clarificada, encens i altres articles de bon auguri.”

One Response to Davallen flors

  1. Pap says:

    Per josep tarradellas, n’era ple.
    A mi em recorda el temps de Corpus, que feien procesons amb catifes de ginesta

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


× set = 63

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recull d'instants sense cap pretensió