Instants

Sant Martí de Provençals

130704_stMartíP_734

04/07/2013. Aquest nucli, documentat des del 989, amb el topònim de Provençals, va créixer en població a principis de la baixa edat mitjana degut a la construcció del Rec Comtal, que abastia a Barcelona d’aigua provinent del riu Besós.

Avui per casualitat he passat per allà. Sorprèn el conjunt de l’Església, els horts, les masies, i com a mínim avui, el silenci i la tranquil·litat que es respirava al seu voltant. Era com si de sobte hom hagués estat transportat a un petit poble fora de l’entorn urbà.

Quan he passat per davant de l’Església, una dona que l’estava netejant, s’ha fixat en mi i m’ha permès entrar a fer un cop d’ull. M’ha explicat de forma senzilla la història del lloc, la voluntat dels veïns de mantenir i millorar l’espai, m’ha mostrat el tresors que s’han conservat, i m’ha comunicat el sentiment de pertinàcia del seu fill a aquest indret.  M’ha encantat la confiança que ha depositat en mi al deixar-me entrar, i al fet que compartís el seu coneixement i els seus sentiments envers el lloc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


vuit − = 2

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recull d'instants sense cap pretensió