Instants

Sant Nicolau, uns angelets i també els Krampus

Festa a Innsbruck

06/12/14 Durant la nostra visita a Innsbruck, aquests dies de mercats de Nadal, ens hem trobat pel carrer a Sant Nicolau, uns angelets i també els Krampus, que son unes criatures del folklore alpí, com una mena de monstres, que suposo que simbolitzen el mal, la “bestialitat”, en front del bé. La tradició diu que castiguen els nenes dolents durant l’època de l’any, en contraposició a Sant Nicolau que premia als nens bons amb regals. És curiosa aquesta dualitat entre foscor i llum, bé i mal, àngels i dimonis, càstig i premi. També m’ha sorprès que aquesta mena de monstres porten uns esquellots enormes. És interessants aquesta vinculació del soroll i el desconcert lligat amb el mal, en contraposició al silenci, l’harmonia i la serenitat amb el bé.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *


quatre − = 2

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Recull d'instants sense cap pretensió